Logowanie
Nawigacja
Aktualnie online
Ostatnio Widziani
| ||
| ||
| ||
| ||
|
Statystyki
Zdjęć w galerii: 1759
Artykułów: 379
Newsów: 254
Komentarzy: 1437
Postów na forum: 899
Użytkowników: 617
Artykułów: 379
Newsów: 254
Komentarzy: 1437
Postów na forum: 899
Użytkowników: 617
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
05-03-2020 05:38
Album: Dokumenty. Ciekawe skany "podkamienieckich" dok. W. Bieżana: tutaj.
11-05-2013 15:04
Dzięki dostępowi do ksiąg udało się rozpoznać nagrobek Małgorzaty Piątkowskiej oraz Jana i Anny Pleszczuk, Wandy Szymborskiej i Antoniny Szmigielskiej.
20-08-2012 13:21
Indeksy uzupełnione zostały o śluby osób o nazwiskach na literę "T" z lat 1785-1942
09-08-2012 16:26
Uzupełniłem o kolejną notkę z gazety artykuł
"O Podkamieniu w prasie"
29-07-2012 12:58
Poprawiłem plan cmentarza - szkoda, że nikt nie zwrócił mi uwagi na błędy na tej stronie.
14-06-2012 14:16
Dzień dobry. Mam naimię Serhij. Jestem z Ukrainy. Na tej stronie internetowej w Liście zamordowanych w Podkamieniu w klasztorze osób znalazłem informację o bracie mojego pra-pradziadka Andrzeja Juzwy.
18-03-2012 20:59
Wizualnie poprawiłem plan Podkamienia: http://www.podkam.
..?page_id=9
..?page_id=9
24-02-2012 18:50
Przybyło kilka wierszy w dziale "Wiersze i proza".
01-03-2010 18:37
Wzorem strony http://www.olejow.
pl będę zamieszczał genealogie rodów z Podkamienia, (dostęp dla grupy "Genealogia". Aby przynależeć należy wyrazić taka chęć
pl będę zamieszczał genealogie rodów z Podkamienia, (dostęp dla grupy "Genealogia". Aby przynależeć należy wyrazić taka chęć
01-02-2010 23:22
Poprawiłem trochę listę pomordowanych - ułożona została wg miejsca mordu.
Ankieta
Pamiętaj - Ty też możesz pomóc!!
Wypełnij i wyślij ankietę dot. pomordowanych.
ANKIETA
Stowarzyszenie
A czy Ty zapisałeś/-aś się już do Stowarzyszenia Kresowego Podkamień?
DEKLARACJA
Ankieta
Chciałbym/Chciałabym w najbliższym czasie odwiedzić Podkamień i okolice
TAK
94% [17 głosów]
NIE
6% [1 głos]
Ogółem głosów: 18
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 05/07/2021 13:23
Archiwum ankiet
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 05/07/2021 13:23
Archiwum ankiet
Identyfikacja
Genealogia
Księgi metrykalne
I Kataster
II Kataster
Ostatnie komentarze
Newsy
Pochowana został...
(*) R. I. P.
Pani Bronisława ...
Poprawiłem błę...
Poprawna nazwa to...
Artykuły
Czyli w 2027 roku...
Po ponad 10 latac...
Faktycznie - popr...
07.06.1921 Telega...
07.06.1921 Telega...
Galeria
Wspomniane materi...
Dzień dobry. Dz...
Dzień dobry. To...
Syn Władysława ...
Siódmy od prawej...
Galeria2
Dziękuję. Zdję...
Dziękuję. Zdję...
To jest zdjęcie ...
To jest zdjęcie ...
To jest Stanisła...
Dodatkowe strony
[url]https://yout...
Teresa Liptak z d...
TRZEBA KRZYCZEC,N...
Nacjonalistyczne ...
President Coolidg...
Pochowana został...
(*) R. I. P.
Pani Bronisława ...
Poprawiłem błę...
Poprawna nazwa to...
Artykuły
Czyli w 2027 roku...
Po ponad 10 latac...
Faktycznie - popr...
07.06.1921 Telega...
07.06.1921 Telega...
Galeria
Wspomniane materi...
Dzień dobry. Dz...
Dzień dobry. To...
Syn Władysława ...
Siódmy od prawej...
Galeria2
Dziękuję. Zdję...
Dziękuję. Zdję...
To jest zdjęcie ...
To jest zdjęcie ...
To jest Stanisła...
Dodatkowe strony
[url]https://yout...
Teresa Liptak z d...
TRZEBA KRZYCZEC,N...
Nacjonalistyczne ...
President Coolidg...
Top komentatorzy
krystian | 404 |
harry | 321 |
swietojanski | 125 |
Ostatnie zdjęcia
Genowefa Pawluk (z. ...
Genowefa Pawluk (z d...
Jan Pawluk z żoną
Michał Świętojań...
Górnicka (z d. Świ...
Władysław Święto...
Iłowski Ryszard
Baczewicz Stanisław
Newsletter
Warto tam zajrzeć
Zobacz temat
Grób Michała Drausa na cmentarzu w Podkamieniu
|
|
Krystyna Mazur |
Dodany dnia 15-08-2007 20:05
|
Nowicjusz Postów: 1 Data rejestracji: 15/08/2007 19:37 |
Wiem, że na cmentarzu w Podkamieniu spoczywa mój dziadek Michał Draus a nie ma go na liście osób spoczywających na tym cmentarz. Nagrobek wystawiono w latach 70 |
|
|
krystian |
Dodany dnia 15-08-2007 23:00
|
Główny administrator Postów: 258 Data rejestracji: 29/04/2006 12:21 |
Może nie być go na liście z kilku powodów: cmentarz jest strasznie zaniedbany i nie wszędzie udało nam sie dotrzeć (stąd propozycja na forum zorganizowana wspólnego wyjazdu w celu uporządkowania grobów, niestety na dzień dzisiejszy odpowiedziała tylko jedna osoba), po drugie - skupiliśmy się na wykonywaniu zdjęć głównie nagrobków przedwojennych, bądź powojennych jeśli nazwisko na nim uwidocznione było nam znajome. Ale nic straconego - być może gdzieś posiadamy zdjęcie tego nagrobka, ale biorąc po uwagę ilość dokumentacji, prosiłbym o podanie gdzie był (przed czy za kaplicą i czy po prawej czy po lewej stronie). Nawet jeśli go nie posiadamy w swoich zasobach, nic straconego, po prostu jeśli odnajdziemy go w przyszłym roku to z pewnością zrobimy zdjęcie. |
|
|
harry |
Dodany dnia 01-09-2007 11:21
|
Administrator Postów: 147 Data rejestracji: 01/05/2006 19:49 |
Ja odpowiem inaczej niż Krystian . Jak Pani zauważyła strona ta jest stroną niekomercyjną.Jest wynikiem zaangażowania Krystiana,chcącego przybliżyć użytkownikom tematykę Podkamienia . Natomiast Pani post brzmi jak zarzut- "nie ma grobu mego dziadka ! ".Nie docenia Pani wysiłku Krystiana wkładanego w prowadzenie tej strony ./Nie wspomnę o kosztach-sprzęt - wyjazdy-itp/. Jak wspomniał Krystian cmentarz jest w straszliwym stanie ,odnalezienie grobów graniczy z cudem./Sam nie odnalazłem conajmniej pięciu grobów - do istnienia,których mam stuprocentową pewność/.Brak grobu Pani dziadka może być wynikiem wielu czynników - opisał je już Krystian .Postaramy się to nadrobić w przyszłości .O ile dobrze pamiętam ,była informacja na stronie o planowanym wyjeździe - miała więc Pani możliwość zwrócić się o odszukanie grobu . Pozdrawiam |
|
|
Wojciech Vega Kowalski |
Dodany dnia 23-10-2007 15:39
|
Nowicjusz Postów: 9 Data rejestracji: 23/10/2007 15:19 |
Na cmentarzu w Podkamieniu jest nagrobek Pryszczewskich.Czy w Podkamieniu zamieszkuje dzisiaj ktoś o tym nazwisku. Moja teściowa jest z domu Pryszczewska Eugenia .Po mężu Semczuk .Mieszkała w pobliskiej Czernicy do roku 1957.czy ktoś może zna Iwana Weremczuk z Podkamienia ?Wiem że jest z rodziny Teściowej. Pozdrawiam |
|
|
krystian |
Dodany dnia 23-10-2007 17:38
|
Główny administrator Postów: 258 Data rejestracji: 29/04/2006 12:21 |
Ja osobiście się z tymi nazwiskami nie spotkałem w czasie pobytu w Podkamieniu. Może harry będzie coś wiedział? |
|
|
harry |
Dodany dnia 24-10-2007 14:29
|
Administrator Postów: 147 Data rejestracji: 01/05/2006 19:49 |
Dla Vegafoto ! Oto co wiem o rodzinie Pryszczewskich. Mieszkali w Podkamieniu w pobliżu bożnicy.Pryszczewski był kolegą szkolnym mego ojca (rocznik 1934).więc ojciec go odwiedzał .W Instytucie Filologii Polskiej Uniwersytetu Opolskiego pracowała Pani Adela Pryszczewska-Kołozub (prof.dr hab.),która napisała przedmowę do książki Edwarda Grossa-"Tragedia Podola".Czy Pani Profesor była z "tych" Pryszczewskich -nie wiem .Na pewno pochodziła z tamtych okolic.Czy obecnie mieszka w Podkamieniu ktoś z Pryszczewskich - nie wiem -proszę mi o tym przypomnieć w przyszłym roku (VI-VII).Spróbuję popytać w Podkamieniu. Tyle mogę pomóc na dzień dzisiejszy -jak tylko pozyskam jakieś info -podzielę się z użytkownikami . |
|
Przejdź do forum: |